Turstrooisel 5766 PD Griendtsveen

Huur: 1000.00 €
  • Categorie: Loft appartement
  • Perceel opp. 190
  • Kamers: 2
  • Aanvaarding: Per direct
  • Energielabel: D

* LOFT TE HUUR * TURFSTROOISEL * GRIENDTSVEEN *
 
Deze loft is te huur in een groot pand welk onderverdeeld is in verschillende woonruimtes. Hij is gelegen op de 3de verdieping en bereikbaar via de linkerzijde van het gebouw.
 
Middels een vaste trap te bereiken zolder welke is afgewerkt met een houten vloer. De zolder is ruim van opzet. Tevens is op deze verdieping de c.v.-ketel (Ferroli, 2013) gesitueerd.
Het complete appartement deels met fraaie nokhoogte en originele balken in het zicht heeft een prachtige woonkamer met open keuken opgedeeld in 3 delen, waaronder een kookeiland, kastenwand en een wandopstelling.
Het kookeiland is voorzien van een 5-pits gaskookplaat en vele lades bieden extra opbergruimte. De wandopstelling is uitgerust met een spoelbak. Een vaste trap biedt toegang tot de slaapvide waar ook een vaste bergkast aanwezig is. De gedeeltelijk betegelde, ruime badkamer is uitgerust met een douchecabine, wandcloset en een vaste wastafel.
 
Tuin: Rond de woning gelegen tuin voorzien van diverse terrassen en diverse vaste volwassen beplanting.
 
Historie
De voormalige turfstrooiselfabriek van Griendtsveen betreft het laatste restant van het vroegere fabriekscomplex voor de ver- en bewerking van de in Griendtsveen gewonnen turf. Het fabrieksgebouw werd omstreeks 1899 gebouwd in een traditionalistische bouwstijl.
Nadat het pand na de Tweede Wereldoorlog enkele tientallen jaren had leeggestaan kreeg het omstreeks 1972 een nieuwe bestemming.
Een gedeelte kreeg een woonbestemming, het overige deel kreeg een kantoorfunctie. In alle vier de gevels werden kleine veranderingen aangebracht zonder de herkenbaarheid van de oorspronkelijke fabrieksfunctie aan te tasten. De indeling van het interieur werd met uitzondering van de zolderruimte aangepast.
De turfstrooiselfabriek voor de is van cultuurhistorisch belang als laatste restant van het fabriekscomplex waaraan Griendtsveen mede zijn ontstaan dankt en derhalve belangrijke economisch historische waarde bezit.
Architectuurhistorisch en typologisch is het gebouw van belang vanwege de nog grote herkenbaarheid als voormalig fabrieksgebouw. Aan de gevelindeling is de oorspronkelijke bestemming nog goed afleesbaar. De voormalige turfstrooiselfabriek is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en architectuurhistorische zeldzaamheid, en de gaafheid van met name het exterieur.
 
Opmerkingen:            Geen huisdieren. Inschrijven gemeente niet mogelijk
 
Huurperiode:              minimaal 12 maanden
 
Aanvaarding:              per direct
 
Bewoning:                   Eventueel gemeubileerd
 
Borg:                            € 1.000,-
 
Huur:                            € 1.000,- per maand incl. g/w/e
                                      Waarvan € 100,-- voorschot g/w/e

Map & Directions

image

Contact persoon

Uw woning zoeken